Daca sunteti nemultumit de produsele cumparate de la www.lemeta.ro si doriti sa renunti la cumparare puteti sa aplicati pentru procedura de retur a produselor in maxim 10 zile de la receptia acestora.

Dreptul de retur in termen de 10 zile este reglementat de Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.
Dreptul de retur in 10 zile se adreseaza clientilor care au achizitionat produse online de pe site-ul www.lemeta.ro
Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, în termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
Atentie! Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele comandate online si livrate prin curier.
Dreptul de renuntarea la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

Termenul de 10 zile se calculeaza de la data la care produsele au fost receptionate de catre client.

Procedura de retur produse presupune urmatorii pasi:
– numar comanda si data emiterii comenzii;
– date cumparator: nume si prenume, adresa de e-mail folosita la inregistrare cont si plasare comana online pe www.lemeta.ro
– numar factura si data emiterii facturii ce fac dovada achizitionarii produsului/produselor.

Conditii de retur

Produsul returnat trebuie:
– sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;
– in ambalajul original cu toate accesoriile .
– fara a reprezenta urme de uzura, modificare sau consum .

Inlocuire produs

Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile obligatorii de aplicare procedura retur si presupune inlocuire produs, vanzatorul va inlocui produsul cu unul nou al modelului specificat in comanda initiala a cumparatorului. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs din aceeasi categorie de o valoare mai mare, cumparatorul va plati diferenta.

Costuri si taxe speciale pentru retur produs.

Costuri suportate de catre cumparator:
– Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 10 zile de la receptia produsului;
– Cost transport curier pentru optiunea cumparatorului de a reexpedia produsul ce s-a constatat de catre vanzator ca nu indeplineste conditiile obligatorii de aplicare procedura retur produs.